terug naar arangementen                                                                                     

Herberg Godot

Met de boswachter van It Fryske Gea op stap in Noard-Fryslān Būtendyks

Waar eens de slikwerkers hun ruggen kromden ligt nu een uniek natuurgebied waar de zee nog vrij spel heeft. Tussen Zwarte   Haan en de pier van Holwerd ligt een van Europa`s grootste kwelders; Noard-Fryslān Būtendyks. Het ruim 4180 hectare grote   gebied met zomerpolders, dobben, zilte graslanden, slikvelden en kwelderwerken is een eldorado voor flora en fauna. Jaarlijks   rusten, broeden en foerageren hier meer dan een miljoen vogels. Overal op de zeedijk is het volop genieten van het wisselende weidse uitzicht, een veelkleuring palet in alle jaargetijden.

Onder leiding van een gids van It Fryske Gea gaat u op ontdekking in dit bijzondere natuurgebied. U komt meer te weten over de bijzondere vogels en planten die hier leven, maar ook vertelt de gids u meer over de rijke historie van dit gebied. U loopt over de verschillenden dijkjes en kijkt bovenop de uitkijkbunker naar de vele vogels die hier vliegen en bij helder weer heeft u een prachtig zicht op de verschillende Waddeneilanden. Een ware belevenis voor de natuurliefhebber!
       
 
 

Wij kunnen dit aanbieden in het Noarderleegh-arrangement voor € 55,-  per persoon, zonder gids.                                                  Dat betekent 2 overnachtingen
                                   2 x een heerlijk ontbijt
                                   en een wandeltocht of excursie met gids door dit prachtige gebied.                                                                            De gids kost € 35,- per uur voor een groep van max. 15 personen
                                   De tocht duurt 2-3 uur, afhankelijk van uw wensen.

Dit is natuurlijk vooral voor groepen erg leuk. Om de gids op tijd te kunnen vastleggen willen we uw wensen graag ruim tevoren weten, om teleurstelling te voorkomen.